marți, 2 iulie 2013

Cum lipesc spatele la lucrariile in tehnica soutache

M-am gandit sa fac un mini tutorial despre acest subiect, fiind intrebata din mai multe parti cum procedez :)

Mie imi place sa folosesc fetru pentru spatele lucrariilor. Acesti pasi nu i-am inventat eu :) Am intrebat fetele mai experimentate si am facut cum mi-a picat mai usor la mana. Am gasit acest articol si mi s-a parut foarte interesant ce spune AndreaZstyle Articol realizat de Kezimade. Am incercat ca si ea si de atunci asa fac. Inainte coseam spatele si nu eram multumita de cum arata :)
Eu folosesc lipiciul de la Bison pentru textile. Puteti folosi oricare alt lipici cu care va intelegeti bine. Unele persoane folosesc E6000.(cu care ma inteleg bine numai la partea metalica :) )


Folosesc o scobitoare cu care intind lipiciul pe spatele lucrarii. Atentie, nu pana la margine. Deobicei las firul de la margine neacoperit de licpici pentru a decupa mai apoi fetrul cat mai pe interiorul lucrarii. Dupa ce am terminat de intins lipiciul atasez o bucata de fetru taiata in prealabil si presez cateva secunde cu mana pentru a ramane lipit.


Dupa 10 minute ma apuc sa decupez fetrul in juru cerceiilor cu grija. Eu pentru a decupa folosesc o forfecuta gen ciupitoare.
Gata lucrarea. Sper ca va este de folos.

5 comentarii:

  1. Excelent tutorialul! O singura observatie, articolul "Soutache - primii pasi" a fost scris de Kezimade. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am scris ca este realizat articolul de catre AndreaZ. Ma refeream strict la ce a spus ea :) Insa, multumesc ca mi-ai atras atentia. Am adugat si autorul articolului Kezimade .

      Ștergere
    2. Voi incerca sa lipesc si eu dosul proiectelor mele de soutache. Sper sa imi iasa mai bine decat cusutul manual. De unde as putea lua o foarfeca ciupitoare? Si inca ceva... am citit ca se poate folosi "ceva" anti-murdarire...Ai putea sa ma ajuti cu asta?

      Ștergere
    3. Buna,
      Foarfeca ciupitoare gasiti la oricare dintre mercerii. Eu nu mai folosesc ciupitoare ci una micuta, normala, putin curbata, dar care taie excelent. Antimurdarire este solutia impregnanta. Chiar asa se si numeste. Impregnant, insa nu din ro am luat, dar poate gasiti si aici deja. O zi buna.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...